Sposób wykonania:
Pyszne i sprawdzone gofry z gofrownicy. Oddzielone żółtka należy zmiksować z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem oraz solą na jednolitą masę.
Kolejno ubijamy na sztywno białka i mieszamy z wcześniej przygotowanym ciastem.
Gofry pieczemy w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (na rumiano: około 6 minut) i podajemy z cukrem pudrem lub konfiturami owocowymi.
Smacznego!!
Wysłany: Czw 15:54, 23 Paź 2014 Temat postu: a może
Bardzo fajny przepis. Chociaż ja raczej unikam zwykłego cukru w kuchni, dlatego może lepiej użyć ksylitol, ja osobiście kupuję ten ze sklepu ze zdrową żywnością jak [link widoczny dla zalogowanych] .
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Simonaa dnia Czw 15:55, 23 Paź 2014, w całości zmieniany 1 raz
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach