Forum www.deserek.fora.pl Strona Główna
FAQ  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Grupy  Użytkownicy  Szukaj  Rejestracja  Zaloguj
Błyskawiczne desery dla dzieci

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.deserek.fora.pl Strona Główna -> Przez żołądek do serca
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kita99




Dołączył: 21 Mar 2015
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 23:56, 07 Sie 2015    Temat postu: Błyskawiczne desery dla dzieci

Co wasze pociechy lubią najbardziej z domowych wypieków?

U mnie sa na takim etapie, ze zaczely sie interesować słodyczami. Nie mniej jednak nie chce, żeby to była sama chemia sklepowa i wole coś w domu zrobic.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
limonka
Gość






PostWysłany: Czw 15:49, 13 Sie 2015    Temat postu:

Placki drożdżowe z dużą ilością owoców. Lubią też tarty i czekoladowe babeczki z lentilkami, tym się najbardziej zajadają Smile
Powrót do góry
rossalinde




Dołączył: 31 Maj 2015
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 20:50, 23 Sie 2015    Temat postu:

Tarty z owocami, muffiny i ciasto drożdzowe Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Klara




Dołączył: 27 Sie 2015
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 10:30, 29 Sie 2015    Temat postu:

Rossalinde brzmi przepysznie Smile, u nas nawet nie muszę chodzić do piekarni. Jak mamy ochotę na słodkie to sami wspólnie przyrządzamy w weekendy. Dzisiaj np. będziemy próbować zrobić kruche ciasto z mandarynkami. Przepis z ancymonków już pobrany

Kruche ciasto z mandarynkami
Składniki:

ciasto:

1,5 szklanki mąki
0,25 szklanki cukru pudru
0,5 kostki masła
2 żółtka
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
masa:
1 budyń waniliowy
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru pudru
1 galaretka pomarańczowa
8 mandarynek
Przygotowanie:

Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia wymieszaj ze sobą
Dodaj masło o temperaturze pokojowej oraz żółtka
Zagnieć ciasto z podanych składników
Rozwałkuj przełóż do formy i piecz w temperaturze 180 stopni ok 30 minut (aż ciasto uzyska złoty kolor)
Przygotowanie masy:

Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu, wystudź
Masło utrzyj z cukrem pudrem na gładką masę
Dodaj powoli wystudzony budyń i ciągle ucieraj
Przygotowaną masę budyniową posmaruj kruche ciasto
Na wierzch poukładaj cząstki mandarynek
Zalej tężejącą galaretką pomarańczową
Odstaw w chłodne miejsce


To teraz pozostało zakupić składniki i przejść do działania ! Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość







PostWysłany: Pon 1:15, 31 Sie 2015    Temat postu:

Klara napisał:
Rossalinde brzmi przepysznie Smile, u nas nawet nie muszę chodzić do piekarni. Jak mamy ochotę na słodkie to sami wspólnie przyrządzamy w weekendy. Dzisiaj np. będziemy próbować zrobić kruche ciasto z mandarynkami. Przepis z ancymonków już pobrany

Kruche ciasto z mandarynkami
Składniki:

ciasto:

1,5 szklanki mąki
0,25 szklanki cukru pudru
0,5 kostki masła
2 żółtka
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
masa:
1 budyń waniliowy
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru pudru
1 galaretka pomarańczowa
8 mandarynek
Przygotowanie:

Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia wymieszaj ze sobą
Dodaj masło o temperaturze pokojowej oraz żółtka
Zagnieć ciasto z podanych składników
Rozwałkuj przełóż do formy i piecz w temperaturze 180 stopni ok 30 minut (aż ciasto uzyska złoty kolor)
Przygotowanie masy:

Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu, wystudź
Masło utrzyj z cukrem pudrem na gładką masę
Dodaj powoli wystudzony budyń i ciągle ucieraj
Przygotowaną masę budyniową posmaruj kruche ciasto
Na wierzch poukładaj cząstki mandarynek
Zalej tężejącą galaretką pomarańczową
Odstaw w chłodne miejsce


To teraz pozostało zakupić składniki i przejść do działania ! Smile


brzmi smacznie! o takie konkrety mi chodziło. Mam nadzieje, że mi również wyjdzie jakoś. Będę w tym tygodniu robić a jeśli ktoś z was chce się jeszcze podzielić będę w dalszym ciągu wdzięczna, ponieważ inspiracji nigdy za wiele. Smile
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.deserek.fora.pl Strona Główna -> Przez żołądek do serca Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme Diddle v 2.0.20 par HEDONISM